Les vostres visites, en números

dijous, 25 de febrer del 2010

Declaracions pobres, pobre periodisme

Aquesta tarda, fent un "escombrat" per les pàgines dels diaris electrònics catalans m'ha sobtat el darrer titular de l'Avui: "Govern i CiU es llancen retrets 24 hores després del ple monogràfic sobre la crisi". Amb tots els respectes per al periodista que la signa -sóc una lectora habitual de les seves cròniques-, discerneixo completament del criteri que ha decidit elevar aquesta informació a rang de notícia. Tornem a caure en el temptador -per fàcil- i perjudicial periodisme de declaracions.

És obvi que tant Montilla com Pujol (l'Oriol) aprofitaran qualsevol petita ocasió per defensar sengles tesis sobre els factors que han de permetre treure Catalunya del pou, és la seva feina. Per tant, no és notícia el seu joc dialèctic. Però, a més, flac favor fem els periodistes a la societat i la política -al sistema democràtic, en general- quan alimentem, sense posar en pràctica la tasca de mediació que se'ns té encomanada, la cada vegada més temuda i temible bèstia de la desafecció, el veritable adversari polític de tota la gamma cromàtica.

Ahir, del ple monogràfic sobre la crisi celebrat al Parlament segurament tots ens n'esperàvem més notícies. Govern i oposició no van aconseguir posar en comú mesures concretes per retallar les xifres de l'atur. Però a falta de pa... la nova més destacada és que el president i el cap de l'oposició van acordar convocar una cimera amb partits polítics i agents socials per arribar a un pacte (segurament el que s'hauria d'haver assolit ahir). Doncs bé, l'esmentada notícia de l'Avui acaba dient, com aquell qui no vol, que "la polarització del diàleg entre Montilla i Pujol no ha estat obstacle perquè s'hagin emplaçat a seguir dialogant en la cimera anticrisi que se celebrarà..." Ja som al cap del carrer! On era la notícia?

(La foto és extreta del web oficial del Parlament i la signa Xavier Prat.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada