Les vostres visites, en números

dijous, 4 de febrer del 2021

Pantone 13-0647


Qui no té un capritx de tant en tant? A vegades el moment fa que hi siguem més propensos. En temps de pandèmia, a més, els psicòlegs recomanen menys propòsits i més capritxos. Així que culpabilitat nul·la. Portem ja no un gener costerut, sinó uns quants mesos, prop d’un any, suant la cansalada per fer el cim i, per tant, els capritxos s'han convertit en autèntiques necessitats.

Aquell dia qualsevol de primers de febrer, s’hi va trobar. Va focalitzar la seva necessitat emocional en el groc més hivernal, el color esperança, una de les eleccions de Pantone per al 2021. Vinga, primer berena, que després hem de fer un encàrrec. On anem, mama? Tinc un capritx, va al·legar sense embuts. La història li va servir per explicar a la petita el significat de “capritx”. Allò tan natural en una, allò tan mesurat en l’altra, a què posava nom despullant-lo, esclar, de tota connotació negativa.

Van entrar a l’establiment. Doncs no, no en tinc, em sap greu. És un color que no acostumo a tenir, perquè em costa combinar-lo amb la resta. I tinc molts altres colors que no venc...

Ja, però jo vull groc sol, a seques, pensava ella.

La florista en va anotar el telèfon per trucar-li la setmana següent, quan hauria anat a buscar flors de mimosa. Tinc una altra noia que m’ha fet el mateix encàrrec. Ben mirat, ambdues clientes no són tan capritxoses: la incertesa sostinguda ens mena a la floristeria com qui va al CAP. El nom popular de l’acàcia ve del grec ‘mimos’, que significa ‘actor’ o ‘mim’, i el sufix, ‘semblant’. Es diu que possiblement es deu al fet que les fulles imitin la vida conscient. V I D A.

Segons el prospecte de la mimosa, s’administra la dosi desitjada de 13-0647 per via oftàlmica, nasal i emocional. Poms d’esperança, energia i vitalitat. 


1 comentari: