Les vostres visites, en números

dilluns, 25 de juliol del 2016

14 dones

Article no apte per als que tenen urticària als escrits sobre l'amor i la bona gent. 

Som un grup de 14 dones. Parlem de vacunes, escoles, llibres, política, actualitat (també la que no és política), feina, vacances, mocs i xarops, sexe, homes (els propis i els que no ho són), el Cites i altres sèries, gimnassos i les nostres particulars maratons per reduir l'histamina amb la bíblia de Xevi Verdaguer sota el braç; fem safareig (qui digui que no ho fa, menteix); fem comparatives de súpers, i maquinem sopars i festes.

Som un grup de 14 dones que quedem per comprovar si  sabem maquinar sopars  i festes -bo i destrossant la bíblia del Verdaguer en una nit-, i desmentir-nos que és incompatible criar i sortir... Ens recordem que som fantàstiques i la sort que hem tingut de trobar-nos. Ens enviem imatges de nens d'aquelles insofribles per als que no són pares; enllaços a videoclips; fotos i acudits marranots d'aquells que els homes s'envien exclusivament entre mascles per no quedar malament davant les femelles. Som bones i males mares (tot alhora).

Som bones i males parelles. Per sobre de tot, som bona gent, perquè com va deixar escrit Ciceró en l'antiga Roma, no pot existir l'amistat si no és a casa de les persones de bé. És el tipus d'amistat perfecta que va descriure Aristòtil, que sorgeix entre persones iguals en virtut, que es volen el bé entre elles. I som bones amigues. Vam néixer com a tals el 2012, mentre esperàvem estrenar-nos en l'experiència de la maternitat. I ja no morirem.

Dissabte que ve, 30 de juliol, és el Dia Internacional de l'Amistat, des que el 2011 l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar aquest dia per tal de fomentar l'estesa de ponts entre països, cultures i persones de diferents comunitats. Són diverses les organitzacions que ens ho recordaran dissabte, com Amnistia Internacional, que ens proposa celebrar-ho per col·laborar a canviar el món. El grupuscle de 14 dones fa prop de quatre anys que intentem millorar el nostre petit món amb els consells d'unes i altres.

Pot semblar una frivolitat, però jo proposaria que el mateix dia es dediqués a l'invent WhatsApp. Una em deia l'altre dia que nosaltres segurament som el primer fenomen de mares WhatsApp de les característiques més amunt resumides. Però si per nosaltres l'esquer van ser els nens, per a d'altres haurà estat el pàdel, el running, unes sigles polítiques, l'anglès, la feina, la recuperació de l'antic cercle de la facultat o el grup de ganxet o dels cupcakes.

Si heu aconseguit arribar fins aquí sense tenir basques, estareu d'acord que el WhatsApp és una gran eina per gestar, renovellar, mantenir i enfortir amistats. En qualsevol cas, segur que tots tindrem un motiu per enviar un missatge col·lectiu i ordir una quedada per paladejar una copa a la salut del 30-J!

3 comentaris: