Les vostres visites, en números

dimecres, 2 de gener del 2019

Uns Reis sense LOL

Estimada Agnès,


Sabem que t’has portat tan bé com has sabut. I per això comprovaràs que hem estat generosos. És difícil complaure tots els nens i nenes del món amb tots els vostres desitjos, però som prou mags per aconseguir emocionar-vos cada any i fer-vos feliços, com diuen els grans. Tot i això, volem escriure’t aquesta carta per explicar-te per què no trobaràs entre els regals de casa teva la LOL Surprise. No et decebis. No ens agraden aquelles joguines que malmeten tant aquell espai tan gran on convius amb altres persones, animals i plantes que els adults anomenen medi ambient.



Sabem que t’agrada anar a la platja i quedar-t’hi llargues estones observant el curs impredictible de les onades i els bancs de peixos. Doncs si el món continua consumint la mateixa quantitat de plàstic que avui, quan tinguis l’edat de la teva mare, el 2050, als oceans hi haurà més plàstics que peixos! Te’ls imagines flotant entre les onades?

El novembre passat van trobar una balena morta en una illa d’Indonèsia, a l’altra banda del planeta, amb més de mil plàstics a l’estómac! I no és d’estranyar: cada any uns vuit milions de tones de plàstics van a parar al mar que tant t’atrau (és difícil d’imaginar quan tot just saps comptar fins a cent). I això suposa una greu amenaça per a la fauna i la flora marines. Almenys mil exemplars de tortugues com la Poppy, per exemple, moren cada any per ingerir residus plàstics o quedar-s’hi atrapades, fins a un milió d’aus i 100.000 mamífers marins! 

Els plàstics, doncs, són l’enemic número u del mar. I per això evitem regalar joguines que produeixen tan residu d’aquest tipus, com LOL Surprise. És massa elevat el cost d’un instant de satisfacció que genera l’expectativa creada per les sorpreses que contenen set capes de plàstic d’un sol ús. Cada vegada que has obert una bola d’aquestes per descobrir-hi la mini nina de 4,5 centímetres que s’hi amaga, no has vist mai la quantitat de plàstic que se’n va a les escombraries, que de mini no en té res? La nina mínima, el màxim residu. Arreu del món occidental s’han comprat cada any milions de LOL des de fa dos anys. Costa fer-se una idea de la immensitat de plàstic que se n’ha llençat. 

Per això preferim que facis les millors fotos de la teva vida amb la càmera que t’hem portat i que pots dur a tot arreu (fins i tot sota l’aigua cristal·lina de Cambrils i enxampar algun peixet!), et posis el davantal que ens vas demanar per ajudar la mare a cuinar aquells sopars tan deliciosos, et calcis amb les botes de la Pantera Rosa i trepitgis ben fort tot allò que se’t posi davant, muntis el planeta Terra que trobaràs en trencaclosques de dins el maletí i juguis amb els clicks amb què faràs créixer la família de Playmobil. 
 
Confiant en què la teva comprensió ens ajudarà a fer un món millor (els infants sou l’esperança d’aquesta ingent tasca) i convençuts que ens sabràs entendre, t’enviem els millors desitjos des de l’Orient per a un 2019 de màgia, diversió i tot l’amor que et mereixes,




Melcior, Gaspar i Baltasar
5 de gener de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada