Les vostres visites, en números

divendres, 2 de setembre del 2011

Benvolgut/uda mantingut/uda


Benvolgut/uda senyor/a,

Els departaments de Benestar Social i Família i d’Empresa i Ocupació (llàstima que el nom no faci la cosa) es posen en contacte amb vostè per informar-li que els propers mesos deixarà de ploure-li la picossada del PIRMI. La contraprestació que fins ara rebeu els Pobres Irremeiablement Resignats a les Mesures Ignífugues del govern s’ha vist forçosament afectada per les polítiques de lluita contra el frau que castiga les arques públiques del país a costa dels recursos dels contribuents.

Us demanem comprensió per les mesures adoptades. Per tots és sabut que, de la mateixa manera que Bartomeu Muñoz va haver de ser detingut, tots els alcaldes del país haurien de passar per la garjola. De la mateixa manera que algun president del PP ha hagut de declarar al jutjat, tots ho haurien de fer. I com que alguns capellans han estat protagonistes d’escàndols de pederàstia, a tots els sacerdots s’hauria de prohibir acostar-se als marrecs. Així, és lògic que tots els beneficiaris de la renda mínima d’inserció us solidaritzeu amb el gran forat que ens ha causat a la caixa el fet que menys del 0,01 per cent de vosaltres hagi abusat de la bondat de la Generalitat de Catalunya per contribuir a la vostra inserció social i laboral. Quants de vosaltres podeu demostrar que no sou fills d’un papà que és directiu bancari i amb el qual us heu enfadat? Quants de vosaltres no teniu factures de mòbil superiors a la prestació? Tots sou de la mateixa estofa. Segur que, sensatament, vostè també confessaria haver-se sentit temptat a especular amb els diners de tots els catalans i les catalanes.

Com ja el deuen haver informat els serveis socials del seu municipi –ara ens hem assabentat de la seva existència–, un dels criteris amb què es concedirà la renda mínima d’inserció a partir d’ara fa incompatible aquest ajut amb qualsevol altra prestació pública. Així mateix, se suprimiran la major part de complements i, per tant, tan se val que tingui fills menors o persones dependents a càrrec. Aquests ara no compten.

Entendrem que surti a fer la carretera, si és una dona, o bé que trafiqui amb drogues, o que es busqui la vida robant. Ja s’ha donat ordres als Mossos d’Esquadra que facin els ulls grossos. El context socioeconòmic ho requereix. Altrament, també pot adreçar-se als serveis socials de l’Ajuntament de la seva població i cursar una sol•licitud d’ajut. Si està de sort i el consistori és prou sensible amb el risc d’exclusió de la seva família podrà acollir-se a un fons d’emergència. Els ajuntaments rai, que els diners no se’ls acabaran (tret dels que ja s’hagin declarat en fallida)! La pobresa diuen que aguditza l’enginy. Estem convençuts que sabrà d’on espigolar i sobreviure. Al cap i a la fi, l’estat del benestar és això, no? L’estat de les classes benestants.

Article publicat el 27 d'agost a Naciódigital.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada