Les vostres visites, en números

divendres, 15 de gener del 2016

L'escó de Diego

Una desvergonyida, poca-solta i demagògica àvida dels focus de les càmeres. Això és per a molts la diputada de Podem Carolina Bescansa, que aquesta setmana ha gosat compartir, a repèl, el seu escó a la Cambra baixa de Madrid amb Diego, el seu nadó lactant. La discutible performance parlamentària, que ha abrandat opinadors de tots colors i xarxes socials, no ha deixat ningú indiferent (fins i tot ha estat carn de canó d'associacions de mares i de famílies).   

Però l'abre no ens ha de privar de veure el bosc: si una cosa no té retop és que estem encara molt lluny d'assolir la conciliació real del temps laboral, familiar i personal, aquí i a Espanya. Una enquesta del moviment Club de Malas Madres -que, per cert, encara té oberta una campanya Change.org de recollida de signatures- posa de manifest que el vuitanta per cent de les dones tenen dificultats per conciliar, i que 54 minuts al dia és el temps lliure que té de mitjana una mare treballadora (mitja classe al gimnàs, si hi comptem el temps necessari per canviar-nos i dutxar-nos)! I on millor que denunciar-ho, encara que sigui amb una acció de postureig, que en aquella arena on es dirimeixen les mesures de conciliació que s'haurien d'implimentar per combatre el problema? 

Tal com piulava la periodista Neus Tomàs, quan alguns mitjans i polítics s'escandalitzen més per un nadó que per un corrupte al Congrés alguna cosa no funciona. La mama diputada ha aconseguit que es parli de l'assumpte, que no per afectar principalment les dones és més trivial. Mentre continuï existint la maleïda desigualtat de gènere en forma de discriminació salarial per fer una mateixa feina o que moltes hagin de renunciar a la seva carrera professional per cuidar els seus Diegos, continuaran sent necessàries carrinclonades com la de la número 3 de Podem a la capital del regne. 

No s'hi val a jugar a la demagògia recordant que una caixera de supermercat no pot anar a treballar amb la seva criatura ni que al Congrés hi ha una escola bressol! Bescansa segurament ha estat la parlamentària que més feina ha fet en el que porten de legislatura a Madrid.      

2 comentaris:

  1. Ostres. Benvinguda de nou, Noemí, al club dels bloggers. Felicitats per l'escrit. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Gràcies, Carles, per comentar! Et retorno l'abraçada!

    ResponElimina