Les vostres visites, en números

dilluns, 23 de desembre del 2019

La realitat és somni i Nadal som tots

Si els reveléssim, així de cop, com qui no vol la cosa, que el tió no caga, perquè ja se sap que els troncs no tenen aparell digestiu; que els Reis no existeixen, a banda de les monarquies anacròniques que tenen poc d'altruistes, i que el Pare Noel porta una barba i una panxa postisses, perquè en realitat és algú que es treu un petit sou durant els dies prenadalencs, què passaria?

Segurament que això que es diu màgia de Nadal quedaria intacte. Perquè l’aurèola d’aquests dies ve d’un lloc més pregon. La dibuixen les reunions al voltant d’una taula (amb tantes rondes com faci falta) amb família -també amb aquells que posen a prova la nostra empatia- i amistats, trobades que ens recorden que no estem sols. I també la dibuixen les sorpreses, la nostra capacitat de fregar els desitjos dels altres i atansar-los-hi.

Però com que això de dir veritats que no ho són no passarà, perquè aquests dies tots sabem que la realitat és somni i els somnis ho fan tot possible, el tió continuarà cagant i els Reis, per a alguns, o el Pare Noel, per a d’altres, continuaran recordant la nostra adreça. I qui s’aventuri a fer-se el milhomes per destapar misteris es convertirà en un farsant. Fins i tot el menyspreable, avariciós i solitari senyor Scrooge de Charles Dickens acaba recapacitant i celebrant aquestes festes. Nadal som tots i ningú no se n’escapa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada