Les vostres visites, en números

dissabte, 6 de març del 2010

Sang alterada

Avui ha abaixat el teló la campanya de rebaixes d'hivern. Després de dos mesos de descomptes, òbviament avui només quedaven engrunes a les botigues d'un dels principals eixos comercials de la ciutat comtal (ja sé que, per mala sort de molts petits comerciants, el balanç ha estat molt desigual segons la zona, i a nombrosos establiments de barri i de poble a hores d'ara encara els queden muntanyes d'estocs per col·locar). De totes maneres, jo avui ja no buscava les engrunes: ja no em venia de gust mirar-me els colls alts ni sentir el tacte de la llana. Perquè la publicitat i el màrqueting saben com festejar-me, tot i ser conscients que la crisi també afecta la magror del meu compte corrent: als aparadors la sang ja s'ha alterat i el color recupera el tron.

Sentim per la ràdio que els termòmetres es desplomen novament a partir de demà i que encara no podem desempallegar-nos de la roba d'abric que ja hem avorrit. Les dites no ens enganyen: "Març, marçot, mata la vella a la vora del foc i la jove si pot". Però quan passem el llindar dels temples del segle XX (i XXI, s'entén), atrets per uns models que fan més justícia als desacomplexats maniquís que a nosaltres, superem de cop l'equinocci del dia 21. Perdem de vista el calendari i la realitat exterior. Comprem pensant en la primavera i, fins i tot, l'estiu, sense recordar que possiblement canviarem de talla.

Quan tornem a casa, carregats o no, avui al vespre hem de tornar engegar la calefacció. S'imposa novament la grisor, fins que el clima -no els senyors d'Inditex- vulgui. Moltes vegades vivim una vida extemporània, ansiosos de devorar el futur sense gaudir de l'ara i aquí. Estem tot just encetant el març, però tenim el cap i el cor a la primavera (i sí, estem una mica alterats).

...Ben mirat, però, pensant en la butxaca, potser valdrà la pena que ens avancem ja a omplir l'armari d'estiu i el de tardor i esquivem, així, la pujada de l'IVA del juliol.

2 comentaris:

  1. He estat apunt de fer una fotografia a un aparador de nova temporada amb la neu només per tu i el teu post, com qui regala una floreta, però, noia, em venia la neu de cara... Vols dir que el clima no t'ha fet un comentari ;-) Sí, sí que devorem futur: el consumim abans d'hora de manera que, quan arriba decebuts, consumim més per sentir-lo més intensament. O alguna cosa semblant

    ResponElimina
  2. Sí, sí, mai l'hauria pogut penjar en un millor moment! Llàstima que no m'hagis pogut enviar aquesta foto. Hagués estat genial!!
    Moltes gràcies pel comentari. Una abraçada.

    ResponElimina